Младата сензация Кори Гоф отново победи Винъс Уилямс

OFFNews 20 януари 2020 в 12:42 1741 0

Кори Гоф, която е на скромните 15 години, победи Винъс Уилямс в първия кръг на турнира от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия със 7:6(5), 6:3. Това се случва само шест месеца, след като Гоф се наложи над Винъс отново в първи кръг, но на Уимбълдън.

Кори е най-младата състезателка в основната схема на тазгодишният Australian Open, докато Винъс беше най-възрастната. За Коко това е и дебют в надпреварата в Мелбърн.

Първият сет започна с пробив за Гоф, но Винъс върна пробива при 5:5 и се стигна до тайбрек, в който младата тенисистка се наложи с 7:5 точки.

Вторият сет също започна с пробив за Гоф, която проби за 2:0, а след това нямаше особени проблеми да затвори срещата.

След победата Коко даде заявка, че е сериозна заплаха за всяка опонентка, макар да е най-младата тенисистка в схемата.

Днес Гоф запази спокойствие, поставена под напрежение, като записа 17 уинъра и спечели 64% от точките, при които излезе на мрежата.

В следващия кръг младата американка ще се изправи срещу Сорана Кърстя, която изненада 32-ата поставена Барбора Стрицова с 6:2, 7:6(5).

Световната номер 1 при дамите Ашли Барти пък трябваше да прави обрат, за да спечели двубоя си. Тя се изправи срещу украинката Леся Цуренко и я отстрани след 5:7, 6:1, 6:1.

В следващия кръг австралийката ще се изправи срещу победителката от дуела между Полона Херцог и Ребека Петерсон.

Настоящата носителка на трофея в Мелбърн Наоми Осака започна защитата на титлата си категорична победа над чехкинята Мари Бузкова с 6:2, 6:4.

Във втория кръг японката ще играе срещу Шайшай Жен от Китай, която победи квалификантката от Русия Анна Калинская след 6:3, 6:2.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews