Надал: Аз не съм единственият голям боец на корта

OFFNews 05 септември 2019 в 15:36 2217 0

Испанската суперзвезда в мъжкия тенис Рафаел Надал обясни за здравослвните си проблеми, които получи по време на срещата от 1/4-финалите на турнира от Големия шлем US Open с Диего Шварцман, в която Матадора победи с 6:4, 7:5, 6:2.

В началото на третия сет Рафа поиска медицински таймаут заради схващания в ръцете.

"Мисля, че успехите ми идват не само заради бойния дух. Притежавам стабилен характер през целия си живот, цялата си кариера.

Това ми помага да бъде фокусиран и отпуснат на психическо ниво. Да уважавам всеки съперник, всяка точка, всеки мач и всеки сет, докато битката не приключи.

Примерите, че съм голям боец на корта, с добър и позитивен характер, са много, но аз не съм единственият. Има много играчи, които също се борят много.

Трябва да бъда готов и да изиграя най-добрия си тенис. Днес направих стъпка напред. Този мач ми даде увереност. Постигнах две поредни победи срещу тежки съперници.

Моментът е идеален да повиша нивото си и наистина вярвам, че мога да го направя", добави още носителят на 18 титли от "Големият шлем", каза Надал.

Матадора успя да достигне до полуфиналите на всички турнири от Големия шлем. Това се случва за втори път в кариерата на испанеца.

Първият случай бе през 2008-а. Освен всичко в момента Рафа има седем поредни полуфинала в Големия шлем и това е петата най-продължителна серия в историята. За място на финала Надал ще играе с италианеца Матео Беретини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови