Надал: Имам повече проблеми, отколкото ми се иска

OFFNews 23 април 2019 в 13:04 1652 0

Бившият световен номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал ще се опита да забрави по възможно най-бързи начин болезнената загуба от Фабио Фонини на полуфиналите в турира от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло. 

Матадора се надява да се представи силно в надпреварата в Барселона. Той ще се изправи срещу Леонардо Майер, а в неговата част от схемата са Доминик Тийм и Стефанос Циципас. Надал ще търси тази седмица първа титла за сезона и общо 12-та от турнира в каталунската столица.

"Изиграх един от най-слабите си мачове на клей. Това е истината. Не мога да го скрия. Не виждам смисъл да отричам. Това се случи.

В Монте Карло направих крачка напред спрямо предната седмица. Пропуснах добра възможност да стартирам сезона по фантастичен начин. Но ще има и следваща. Настоящият турнир е много специален.

Вярно е, че не съм спечелил титла, но достигнах финал в Австралия, полуфинал в Индиън Уелс и Монте Карло. Не е толкова лоша година щом съм трети в ATP Race. Имам обаче повече проблеми, отколкото ми се иска.

Нужно е да намеря себе си. В последните 18 месеца имах много спадове и неща, които не са свързани с тениса. А щом това се случи, е трудно да намериш своя ритъм.

Щом обаче нещата влязат в правилната посока, всичко се забравя. Надявам се да играя добре. Ако не тук, то поне в Мадрид, Рим и на Ролан Гарос", каза Надал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови