Надал: Израснах без социални мрежи

OFFNews 05 август 2019 в 15:07 1907 1

Рафаел Надал предпочита света преди социалните мрежи. Испанският тенисист смята, че в миналото връзката между играчите от тура е била по-силна в сравнение с днешните времена, когато „всеки е пред компютъра”.

"Когато аз започнах да играя тенис, нямаше социални мрежи и не стояхме през цялото време пред лаптопа. Имаше много по-добра връзка между играчите, отколкото е сега. Израснах без този нов свят на социалните мрежи и предпочитам да е така. Но светът се променя и трябва да се приспособим към времето, в което живеем", заяви Надал, цитиран от БГНЕС.

Турнирът в Монреал е по-специален за испанеца, тъй като именно тук той спечели първата си голяма титла на твърда настилка, побеждавайки Андре Агаси през 2005 г.

"Тази титла означаваше много. Беше емоционално да я спечеля срещу Андре. Винаги съм имал добри моменти тук и искам отново да ги повторя", допълни Надал.

Рафа Надал е поставен под №1 на Мастърса в Монреал и има да защитава титла от миналата година, когато надигра Стефанос Циципас с 2-0 сета. Той участва, въпреки че големите му опоненти Роджър Федерер и Новак Джокович пропускат надпреварата, за да си дадат по-голяма почивка след Уимбълдън.

"Не мога да мисля за това дали са тук или не. Аз трябва да се подготвя по възможно най-добрият начин за моята игра”, каза Надал. Той не изключи възможността да играе и на Мастърса в Синсинати, но това зависи от състоянието на неговото тяло.

"По-трудно е на твърда настилка, отколкото на клей или трева. Може да бъде опасно за тялото", допълни испанецът.

Той ще стартира в Монреал директно от втория кръг, като ще срещне победителя от двубоя Алекс де Минор – Дан Еванс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови