Надал: Сезон 2018 беше успешен, Ноле доказа, че може да бъде най-добрият

OFFNews 20 декември 2018 в 13:01 1514 0

Испанският тенисист Рафаел Надал смята, че сезон 2018 бе успешен за него, след като през тази година Матадора спечели за 11-и път любимия си турнир от Големия шлем "Ролан Гарос".

Той не спести добрите си думи и по адрес на Новак Джокович, който направи сензационно завръщане на корта след контузията на лакътя и стигна до първото място в световната ранглиста.

"В момента тренирам и се подготвям за началото на сезона. Чувствам се добре. Когато бях в състояние да играя, успявах да го правя на добро ниво и да постигнам резултати.

Поради тази причина смятам, че сезонът бе много успешен, участвах в девет турнира и завърших втори в света.

Ролан Гарос е най-важният турнир в кариерата ми. Да го спечеля 11 пъти е много специално за мен. Обичам да играя в Париж и винаги съм чувствал, че Ролан Гарос за мен е специално място

Новак доказа, че може да бъде най-добрият и да е много труден опонент. Успя да се завърне, много труден съперник е, сложно може да бъде победен.

Мачовете ни винаги са много интензивни, покрива добре всички ъгли на корта. Със сигурност един от най-големите съперници, които някой изобщо може да има в тениса", каза Надал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови