Надал: Ще трябва да играя добре в срещата с Григор

OFFNews 18 април 2019 в 10:18 1998 0

Рафаел Надал започна преследването на 12-а титла от "Мастърс" турнира в Монте Карло. В първия си мач испанецът надделя над сънародника си Роберто Баутиста Агут с 6:1, 6:1 за само 77 минути. В четвъртфиналите Надал ще се изправи срещу най-добрата ни ракета Григор Димитров, като се надява и срещу него да покаже добра игра.

Точно преди месец Рафа бе принуден да се оттегли от “Мастърс” турнира в Индиън Уелс заради контузия в дясното коляно. Той не можа да излезе на полуфиналите срещу големия си съперник Роджър Федерер, а впоследствие се отказа от участие на турнира от същата категория в Маями.

Успешното му завръщане в игра на неговата любима настилка обаче му дава надежди за сезона на клей.

“Това е само първият мач и беше много положителен старт. Резултатът говори за това. И усещането на корта, също. Не мога да ви кажа, че съм възвърнал формата си, просто започнах добре. За първи път от близо година играя на тази настилка. Не мога да се преструвам, че не изпитвам никаква болка. Важното е, че успях да се движа добре по корта и бях уверен в нещата, които правех. Щастлив съм за този много положителен старт”, заяви Надал след победата над Агут.

Днес левичарят ще се опита да спечели своята 70-а победа в княжеството. Няма друг играч, спечелил толкова много мачове на сингъл на турнир от сериите “Мастърс 1000” на АТР.

Срещата между Надал и Димитров ще бъде повторение на миналогодишния полуфинал, в който испанецът елиминира българина след победа с 6:4, 6:1. Балансът между двамата е 11-1 победи в полза на Рафаел Надал, а в последните четири двубоя на клей Григор е спечелил едва един сет.

“Разбира се, едно такова добро начало помага. Срещу Григор ще бъде още един добър тест, така че ще видим. Трябва отново да играя добре. Имам нужда да играя повече мачове, да прекарвам повече време на корта и, разбира се, победите помагат. Всяка победа носи положителна енергия, увереност в играта и възможностите на тялото. Това е нещото, от което имам нужда сега. Ще се опитам да продължа по същия начин”, заяви Рафа.

Двубоят между Рафаел Надал и Григор Димитров ще се проведе на централния корт и ще започне около 16:00 българско време 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови