Надал: Трябва да покажа най-доброто, на което съм способен срещу Григор

OFFNews 28 февруари 2020 в 12:03 1484 0

Испанската суперзвезда в мъжкия тенис Рафаел Надал смята Григор Димитров за много сериозен съперник и трябва да покаже най-доброто, на което е способен в предстоящата среща.

Двамата ще се изправят един срещу друг на полуфиналите на турнира на турнира от АТР 500 Abierto Mexicano в Акапулко, като двубоят ще бъде под номер 14 в съперничеството помежду им. Към момента Матадора води с 12:1 в преките мачове срещу българина.

"Димитров завърши миналата година много по-добре в сравнение с играта му пред останалата част от сезона. Той започна да играе добър тенис и го показва тук, спечелвайки няколко много добри мача.

Ще имам нужда да покажа най-доброто, на което съм способен, и се надявам, че съм готов да го направя", каза Надал.

Испанецът е в серия от пет поредни победи срещу Григор, а последният и единствен успех на българина беше на турнира в Пекин през 2016-та година.

Последните им два мача бяха на клей в Монте Карло съответно през 2019 и 2018-та година, като и в двата случая Надал спечели с 6:4, 6:1.

Преди това той се наложи два пъти в три сета на твърдите кортове в Пекин и Шанхай, а серията на Рафа започна с легендарния полуфинал в Мелбърн между двамата, завършил с петсетова победа за испанеца след 4 часа и 56 минути игра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови