Надал: Триумфът в Купа Дейвис е гордост за цяла Испания

OFFNews 25 ноември 2019 в 10:24 1455 0

Снимка Instagram: Rafa Nadal

Световният номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал бе на седмото небе след триумфа на Испания в новото издание на Купа Дейвис, което е със сериозни промени.

Матадора и Роберто Баутиста Агут са големите герои за страната си, които донесоха на "Ла Фурия" шести трофей от Купа Дейвис, печелейки първите в историята финали на надпреварата.

Пред родните фенове в Мадрид двамата постигнаха двусетови победи съответно над Денис Шаповалов и Феликс Оже-Алиасим, за да надделеят над Канада и да зарадват огромната публика в "Caja Magica".

"Това бе перфектен завършек на една наистина доста добра седмица за всички нас. Много сме щастливи, че стигнахме до триумфа в променения формат на Купа "Дейвис".

Това е изключително голяма гордост както за мен, така и за останалите момчета от отбора, а и за всеки един испанец, разбира се", каза Матадора. 

"Роберто ни даде незабравим пример. Вчера, днес, тази седмица", похвали Рафа своя съотборник Баутиста Агут, който преживя лична трагедия преди два дни.

Световният №9 загуби баща си и напусна лагера на Испания, но се завърна за заключителната битка и надделя над Феликс Оже-Алиасим със 7-6(3) 6-3, за да поведе "Ла Фурия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови