Надал: Винаги приемам победите и загубите по нормален начин

OFFNews 14 май 2019 в 12:34 1593 0

Бившият световен номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал смята, че е поставил прекалено високи стандарти и очкавания през годините. Матадора вярва, че липсата на титли през тази година и няколкото загубени финала в последните няколко месеца, са по-скоро нормални неща в този спорт.

"Тенисът е игра на победи и загуби. Спечелих много мачове през годините на тази настилка. Сега това не е така. Много съм близо, но така и не успявам.

Просто трябва да приемеш случващото се и да отчетеш, че това е нещо нормално. Но, приемайки случилото се, не значи че няма да се постарая да го променя. През целия си живот съм гледал на победите по нормален начин и третирам загубите по същия.

Това, което виждаме в момента, е по-скоро естествено, отколкото това, което се случваше в последните 14 години. Мисля, че пред мен има още време в тениса. Ще мога да спечеля тези турнири и за в бъдеще, ако не успея тази година.

Важно е да бъда здрав, за да се изявявам на високо ниво. Иска ми се да приема загубата по естествен начин и ще видим какво ще се случи. Няма да правя драми и да премислям твърде много нещата", каза Надал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews