Надал: Все ми е едно дали ще спечеля с 6:0 или с 6:4

OFFNews 20 май 2019 в 10:27 1489 0

Бившият световен номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал сподели, че за него титлата е по-важна от това, че е победил световния номер 1 Новак Джокович. Матадора триумфира на финала на турнира от сериите Мастърс 1000 в Рим, след като се наложи над сърбина с 6:0, 4:6, 6:1.

Така Надал вече води със 17:7 победи на клей на Джокович. Сърбинът обаче все още има предимство в общите им мачове - 28:26.

"За мен е най-важен трофея. Турнирът в Рим е един от най-важните за мен през сезона, винаги е бил значим в историята на тениса. Главното е, че успях да спечеля.

Честно казано ми е все едно дали печеля с 6:0 или 6:4. Не ме вълнува този въпрос. Първият сет във всички аспекти беше отличен. Не греших, а успях да играя и много агресивно. Вероятно никога повече няма да се повтори.

Но тогава показах високо ниво на игра. Цялостно съм по-щастлив от титлата отколкото от победата срещу Новак. Най-основното е да се чувствам добре и да съм здрав - с нужната енергия. Ако това се случи, то титлите рано или късно, ще дойдат. Разбира се, че успехите срещу Новак винаги са специални заради историята на този спорт.

Първият сет беше фантастичен като ниво на игра от моя страна. Вторият също. Пропуснах обаче някои възможности. Срещу Новак си навличаш проблеми като се случи това", каза Надал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови