Надал иска да завърши годината като №1 в ранглистата

OFFNews 08 ноември 2019 в 17:40 2286 0

Рафаел Надал е оптимист, че ще бъде на 100% готов за финалите на ATP, като ще се опита да завърши за пети път в кариерата си под номер 1 в световната ранглиста.

33-годишният испанец свали от върха в мъжкия тенис Новак Джокович тази седмица, но получи травма в коремната област, която го принуди да се откаже в полуфиналите на Мастърса в Париж.

Въпреки че води с 640 точки на сърбина преди старта на турнира в Лондон, той вероятно ще се нуждае от силен завършек в надпреварата, която не е печелил никога досега, ако иска да предотврати нова смяна на водачеството.

"Състоянието ми ще се следи ден за ден. Щастлив съм да бъда тук, защото след миналата събота в Париж не знаех дали изобщо ще имам шанса да бъда в Лондон. Така че съм развълнуван, че след две години отново имам възможността да играя тук. Трябва да видя как ще се развият нещата ден за ден. Имам надежди, че ще съм готов на 100% за понеделник“, каза Надал, цитиран от БГНЕС. Той попадна в група Андре Агаси заедно с действащия шампион Александър Зверев и дебютантите Стефанос Циципас и Даниил Медведев.

Надал си осигури участие в заключителния Мастърс в Лондон за 15-и път в своята кариера, но всъщност е играл едва осем пъти заради проблемите си с контузии през годините. Последната му поява бе през 2017, когато изигра само един от мачовете си в груповата фаза, загубвайки от Давид Гофен. Той стигна на два пъти до финала в надпреварата след преместването в Лондон – през 2010 (загуба от Федерер) и през 2013 (загуба от Джокович).

"Да, класирах се 15 пъти, но не знам колко пъти съм завършвал турнира. Но би било прекрасно, ако успея да вдигна трофея“, завърши испанецът.

Дори ако Надал се оттегли или не спечели мач от груповата фаза, Джокович ще се нуждае от достигане на финала, за да завърши за рекорден шести път като номер 1 в света, изравнявайки постижението на американеца Пийт Сампрас. Сърбинът стартира кампанията си за шеста титла от заключителния Мастърс в неделя срещу италианския дебютант Матео Беретини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови