Надал не иска дълголетието на Федерер

OFFNews 25 декември 2017 в 18:17 5271 0

Световният номер 1 в тениса Рафаел Надал не планира да играе до възрастта на големия си съперник Роджър Федерер. Надал е на 31 години, докато Федерер продължава да бъде в елита на 36 години.

"Дали искам да играя до 36 години? Не. Всеки има своя път. Това, че едно нещо е добре за един, не значи, че е добре за друг. На 31 съм. До 36 е още далече. Всичко зависи в какво физически и психическо състояние ще бъда", каза Надал пред "АС".

Междувременно третият в света Григор Димитров изрази нетърпение да започне новия сезон.

"Това е важно време за мен и нямам търпение новият сезон да започне. Имам високи цели, очакванията към мен също са големи. Искам да играя все по-добре", каза Димитров за официалния канал на АТР.

Българинът се подготвя за първия си турнир за новата година - този в Бризбън, който започва на 1 януари. На него Димитров ще гони повторение на представянето си миналата година и титла.

Част от подготовката си пък Димитров проведе в Монте Карло.

"Благословени сме да имаме такива условия тук, невероятно е, че когато излезеш на кортовете, вече виждаш трима-четирима топ играчи и това те мотивира още повече да работиш", обясни Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови