Надал не остави шансове на Федерер и е на финал в Париж

OFFNews 07 юни 2019 в 16:42 1896 0

Бившият световен номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал продължава похода си към 12-та титла в турнира от Големия шлем "Ролан Гарос", след като победи категорично швейсцарската легенда Роджър Федерер с 6:3, 6:4, 6:2 в полуфиналите на надпреварата.

Епичният сблъсък между двамата бе белязан от изключително тежки условия на централния корт "Филип Шатрие", където днес властваше силен вятър. Въпреки пречещите обстоятелства Рафа и Маестрото намериха начин това да не им влияе и демонстрираха тенис на много високо ниво.

Двубоят започна отлично за Надал. Той бързо поведе с 3:0. Федерер върна бързо пробива, но веднага след това за втори път загуби подаването си. Този път Надал не допусна колебание и затвори - 6:3.

След почивката Федерер започна с пробив за 2:0. Последва обаче бърз рибрейк в следващия гейм. В края Надал завърши с нова серия от три поредни гейма за 6:4. Третият сет не предложи голяма интрига. Надал проби за 2:1 и задържа аванса си.

"Днес ситуацията на корта беше необичайна. Топката беше много трудна за контролиране, опитвах се да се аклиматизирам по-добре. ключът към успеха беше вторият сет, в който Федерер поведе с пробив.

Знаех, че трябва да го върна, защото ако беше станал резултатът 1:1 сета, тогава мачът можеше да се развие по съвсем различен начин. И двамата изпитвахме проблеми с вятъра, знаех, че трябва да съм агресивен и да не му позволявам да контролира разиграванията", каза Надал секунди след победата.

Във финала, който трябва да се играе в неделя, Матадора ще играе с победителя от втория полуфинал, в който водачът в основната схема Новак Джокович ще играе с миналогодишния финалист Доминик Тийм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови