Надал премина през Дел Потро и е на финал в Париж

OFFNews 08 юни 2018 в 19:19 6173 0

Световният номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал надигра в полуфиналите на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" Хуан Мартин дел Потро с 6:4, 6:1, 6:2.

В хода на двубоя аржентинецът се оплака от травма и в крайна сметка записа десето поражение от 15 мача с Матадора. В зашеметяващата си кариера на турнира в Париж Надал вече има 85 победи и само 2 загуби.

В първия сет испанецът спечели само една точка повече, но бе убедителен в най-важните разигравания. Той съумя да спаси цели шест възможности за пробив пред Дел Потро, а на свой ред веднъж взе подаването на опонента в ключовия десети гейм - 6:4.

Следващите два сета бяха тотално доминирани от Надал, който не даде никакви шансове на двуметровия гигант от Аржентина и не спечели само три гейма в тях. Интересното е, че испанецът не записа нито един ас в мача, но също така и не загуби сервиса си.

Сега Рафа го чака сблъсък с Доминик Тийм. Австриецът е единственият тенисист, който записа победа срещу Матадора този сезон, като направи това и миналата година. Миналия месец в Мадрид той сложи край на серия на испанеца от 25 победи на червени кортове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови