Надал пропиля 3 мачбола и загуби от Кириос в Акапулко

OFFNews 28 февруари 2019 в 09:17 1368 0

На истинска драма станаха свидетели зрителите на турнира от сериите АТР 500 в Aкапулкo, след като Ник Кириос победи Рафаел Надал на 1/8-финалите на надпреварата с 3:6, 7:6(2), 7:6(6).

По пътя към успеха си австралиецът спаси три мачбола, като успя да постигне трета победа от шест мача срещу Матадора. Това беше първи негов успех над представител на Топ 5 в световната ранглиста от януари миналата година, когато елимира тогавашния номер 3 Григор Димитров.

В спор за 1/2-финалите в Акапулко Кириос ще се изправи срещу Стан Вавринка, който от своя страна победи Стив Джонсън след 7:6(5), 6:4.

В първия сет на срещата Надал проби в шестия гейм и с лекота като цяло взе частта. Във втория сет пробиви нямаше и всичко се реши след тайбрек в който австралиецът даде едва две точки на своя противник.

В третия и решителен сет отново нямаше пробиви и се стигна до тайбрек. Там обаче Матадора имаше цели три мачбола и 6:3 аванс, но по нелеп начин допусна два късни минипробива и така неговият противник взе успеха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови