Надал се справи с Бердих и ще се изправи срещу екзекутора на Григор

OFFNews 20 януари 2019 в 11:14 1365 0

Снимка Instagram: Rafa Nadal

Бившият номер 1 в световната ранглиста Рафаел Надал победи с лекота Томаш Бердих с 6:0, 6:1, 7:6(5) и се класира за 1/4-финалите на турнира от Големия шлем - Открито първенство на Австралия.

Там Матадора ще спори с младия американец Франсис Тиафо, който изненадващо успя да преодолее Григор Димитров в четирисетова битка.

По време на самия мач испанецът демонстрира изключителен тенис и започна със серия от 9 поредни гейма на сметката си, като Бердих взе първия си гейм в мача едва в средата на втория сет. 

Все пак чехът имаше възможност да спечели третата част, тъй като поведе с минипробив в тайбрека и с 4:3 при точките в него, но след това загуби и двете си точки на свой сервис и в крайна сметка Рафа си взе своето.

Мария Шарапова пък приключи участието си на Australian Open, след като отстъпи на местната любимка Ашли Барти с 6:4, 1:6, 4:6.

22-годишната тенисистка стана първата австралийка от 10 години насам, която намира място в 1/4-финалите, където нейна съперничка ще бъде чехкинята Петра Квитова, отстранила американката Аманда Анисимова с 6:2, 6:1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови