Надал спечели титлата в Монреал и отказа участие в Синсинати

OFFNews 12 август 2019 в 09:29 1799 0

Рафаел Надал спечели по безапелационен начин титлата от турнира "Роджърс Къп" в Монреал, Канада. 33-годишният испанец разби Данийл Медведев с 6:3, 6:0 във финалния сблъсък за 1 час и 11 минути. Така той завоюва рекорден 35-и трофей от турнирите "Мастърс" 1000 на AТР.

Надал бе пълен господар на корта в срещата с руснака. В първия сет той направи един пробив в четвъртия гейм и това му позволи да се откъсне в резултата, като до края не допусна съперникът му да върне пробива и спечели с 6:3.

Вторият сет Матадора вече бе във вихъра си. Той правеше каквото си иска, докато Медведев бе безпомощен да му се противопостави и не успя да запише дори гейм на сметката си. 

Това е пета титла за Надал на този турнир и общо трета за сезона след успехите му в Рим и на "Ролан Гарос". Испанецът е с впечатляваща статистика в Монреал, където има пет победи от пет финала, в които е загубил само 1 сет през далечната 2005 година от Андре Агаси.

След победата в Канада обаче Рафа прецени, че ще пропусне следващия голям турнир на АТР в Синсинати. Причината е натрупаната умора и желанието му да бъде максимално свеж за следващия турнир от Големия шлем - US Open, който започва на 26 август.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови