Най-младата шампионка в Мелбърн след Шарапова има българин за мениджър

OFFNews 02 февруари 2020 в 12:24 3270 0

21-годишната американска тенисистка с руски корени София Кенин стана най-младата шампионка на Откритото първенство на Австралия след Мария Шарапова.

Кенин триумфира след победа с 4:6, 6:2, 6:2 над испанката Гарбине Мугуруса.

Маша триумфира в Мелбърн през 2008 година, когато беше едва 20-годишна. През миналата година турнирът беше спечелен от Наоми Осака, която също е на 21, но е с един месец по-голяма от Кенин.

Успехът в Мелбърн ще позволи на Кенин да се изкачи на седмо място в ранглистата. Това ще бъде най-добрият резултат в кариерата на младата тенисистка. Преди Откритото на Австралия Кенин бе 15-а в света.

За нея това бе четвърта титла в кариерата и първа от Големия шлем.

Любопитен факт около нея, е че мениджър й е българинът Стефан Гюров, който се грижи за интересите и на украинката Елина Свитолина. Гюров е изпълнителен директор на агенцията Top Five Management и бе в ложата й в Мелбърн.

Кенин е родена в Москва в края на 1998 г., но прекарва само няколко месеца в родината си, тъй като родителите й - Александър и Лена, се местят в САЩ още в началото на 1999 г. На въпрос в Мелбърн дали горещото време не й пречи, тя само се изсмя и каза, че няма проблем, защото е израснала във Флорида, където е тренирала в академията на легендарния треньор Рик Мачи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови