Наоми Осака е изправена пред съдбоносен избор

OFFNews 03 февруари 2019 в 09:42 2229 0

Тенис сензацията Наоми Осака е изправена пред съдбоносен избор. Шампионката от Откритото първенство на Австралия трябва да реши кое гражданство ще приеме като единствено - японското или американското.

На 16 октомври т.г. Осака навършва 22 и според законите на островната държава вече няма право на двойно гражданство. Наоми е дъщеря на японка и хаитянин, като е родена в градче в региона на Осака, откъдето идва и името й. Баща й избира тя да представлява Япония, а местната федерация я подкрепя.

От тригодишна обаче Осака живее в САЩ. За нея се заговаря едва през 2016 година, когато представители на тенис асоциацията на САЩ предлагат на Леонард Франсоа да направят дъщеря му новата спортна звезда на страната. Той отказва, но сега решението вече трябва да вземе самата Наоми, а времето до 16 октомври тече с неумолима скорост.

В Япония вече изразяват сериозни опасения, че любимката им ще избере САЩ. Изборът е съдбоносен, защото през 2020 година предстоят олимпийски игри в Токио и японските фенове ще бъдат изключително разочаровани да видят Наоми Осака под флага на САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови