Националите с победа и загуба срещу Южна Африка за купа Дейвис

OFFNews 13 септември 2019 в 19:32 1291 0

Победа и загуба записаха националите в мача с Южна Африка от група II на зона Европа/Африка за купа "Дейвис" в Кейптаун.

В първия сингъл Александър Лазаров загуби с 4:6, 7:6 (3), 3:6 от първата ракета на домакините Лойд Харис. Срещата на твърдите кортове в Kelvin Grove Club продължи 2 часа и 38 минути.

Във втория сингъл обаче Димитър Кузманов изравни на 1:1 победи, след като не допусна изненада и спечели със 7:5, 7:5 срещу Руан Рулофсе.

Кузманов достигна до първия пробив в мача в 12-ия гейм, като с него успя да затвори първата част. В началото на втория сет обаче южноафриканецът спечели подаването на българина и поведе с 3:1 гейма. Това обаче не пречупи Кузманов и той изравни при 4:4, след което реализира нов пробив в самия край, за да спечели мача след 1 час и 51 минути игра.

Утре предстои двубоят на двойки между Равен Клаасен/Руан Роелофсе и Алекс Донски/Габриел Донев, както и останалите две срещи на сингъл – Кузманов срещу Харис и Лазаров срещу Роелофсе. Възможно е двамата треньори да направят и промени в състезателите.

България е в състав Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски, Габриел Донев и Адриан Андреев. Капитан на отбора е Тодор Енев. Капитан на Южна Африка е Маркос Ондруска.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови