Непробиваем Надал спря Григор в Акапулко

OFFNews 29 февруари 2020 в 08:00 3340 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отстъпи с 3:6, 2:6 пред световния №2 Рафаел Надал в полуфиналите на турнира от сериите АТР 500 в мексиканския град Акапулко.

И двамата тенисисти не изиграха добър мач, а в решителните моменти Григор не успя да се възползва от възможностите за пробив, като реализира едва 2 от 6, докато Надал успя в 5 от 6 случая.

Българинът имаше своите шансове, като водеше с пробив и в двата сета на мач, но испанецът беше на ниво в решителните моменти.

На финала Надал ще се изправи срещу Тейлър Фриц, който си партнираше с Григор на двойки и отстрани Джон Иснър на сингъл по-рано днес.

За Григор това бе първи полуфинал за сезона, като по пътя си до него той записа победи над Дамир Джумхур, Адриан Манарино и трикратния шампион от турнири в Големия шлем Стан Вавринка.

Първи сет

Първата част започна с размяна на геймове, като и двамата тенисисти спечелиха подаванията си. Григор пръв проби съперника си в третата част, след като стигна до три поредни брейкбола. Още при първия Надал допусна двойна грешка и подари първия пробив в мача, но след това да успя бързо да го върне. При 3:2 той не успя да затвори подаването и след оспорван гейм, завършил с непредизвикана грешка. В следващата част Григор стигна до точка за връщане на пробива. Солиден начален удар към бекхенда на българина обаче неутрализира опасността. В следващото разиграване обаче Димитров влезе с много добър ретур и Матадора отново сгреши. И тази точка за пробив бе отразена, а след ас Надал поведе с 5:2. Григор удържа подаването си, но не успя да стори повече и Матадора затвори сета с 6:3.

Втори сет

Силите продължиха да са изравнени и във втората част, като и двамата допускаха немалко грешки. Григор отново стигна първи до пробив, но не успя дазапази аванса си. Той повеждаше на два пъти в подаванията на Надал, но позволи отново да бъде пробит след ужасен сервис гейм, в който не реализира нито една точка. Така Надал уверено стигна до успеха в сета и в мача с 6:3, 6:2.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови