Ник Кириос: Федерер е №1, повръща ми се от Джокович

OFFNews 16 май 2019 в 17:15 4998 0

Австралийският тенисист Ник Кириос даде скандално интервю, в което говори надълго и нашироко за тримата големи в играта - Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович.

За швейцареца Кириос е ласкав и смята, че ще остане в историята като най-великия тенисист. Думите му за Надал са също като цяло положителни, но гвоздей в интервюто става оценката му за Джокович, която е крайно негативна.

"Изключително много ме дразни, повръща ми се от него. Говори само това, което се очаква да каже, а не каквото мисли. Имам чувството, че се опитва да бъде обичан, да прилича на Федерер. Всяко негово празнуване след мач е много долно. Това е тенисист, който се оттегли веднъж от Откритото първенство на Австралия, защото му било много топло.

Колкото и титли от Шлема да спечели, той за мен няма да стане велик. Може би и затова, че сме играли два пъти и съм го побеждавал. Извинявай, ако не можеш да победиш мен, то как така си велик? Мъчно ми е за Анди Мъри. Резултатите му срещу Джокович са позор, той е много по-добър от него. Трябваше да спечели повече титли от Шлема, но контузиите го спряха", коментира Кириос.

Той действително има две победи над Джокович, постигнати през 2017 година. Мъри има три титли от Шлема, а статистиката му срещу Джокович наистина не е добра 11 победи срещу 25 загуби. Сърбинът пък се завърна много силно и спечели последните три турнира от Големия шлем.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови