Нова голяма тенис ''жертва'' на коронавируса: Roland Garros се отлага

OFFNews 18 март 2020 в 09:41 2409 0

Откритото първенство на Франция по тенис се отлага. Един от четирите най-големи и престижни турнири за годината няма да се проведе по план от 24 май до 7 юни, а от 20 септември до 4 октомври.

Roland Garros става поредната "жертва" на пандемията от коронавирус, а решението за отлагането бе обявено от организаторите преди часове.

Новият график поставя изтощителния, дълъг турнир само една седмица след края предишния такъв - Откритото първенство на САЩ.

В момента всички професионални турнири по тенис са отложени най-рано до 20 април. По този начин от календара за тази година отпаднаха големите турнири в Маями, Хюстън, Маракеш, Монте Карло, Барселона и Будапеща, Индиън Уелс.

Обикновено Откритото първенство на Франция е вторият турнир от Големия шлем след Australian Open и с него завършва сезонът на клей за тенисистите. Сега то ще бъде последният голям турнир за годината и това ще доведе до промени в датите за много други тенис турнири, включително Laver Cup.

За септември беше планиран и българският турнир Sofia Open с участието на Григор Димитров. Какво ще се случи с него предстои да разберем, а че ще има промени стана ясно от прессъобщение от турнира, разпространено тази сутрин до медиите.

Френската федерация по тенис обясни решението с желанието си да "гарантира здравето и безопасността на всички въвлечени в подготовката на турнира".

"Никой днес не може да прогнозира каква ще е здравната ситуация на 18 май (когато трябваше да започнат квалификациите), а наложените сега ограничителни мерки правят невъзможна подготовката за турнира".

Продадените вече билети ще бъдат презаверени за новите дати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови