Охуленият от Серина Уилямс съдия получи извинение. Не от нея

OFFNews 15 септември 2018 в 09:03 7482 3

Нареченият "крадец" и "лъжец" от Серина Уилямс главен съдия на финала на US Open Карлос Рамос е получил извинение. Но не от победената от 20-годишната Наоми Осака американка, глобена заради поведението си на мача, която и след него продължи с обвинения към Рамос в сексизъм. То дойде от президента на американската асоциация по тенис Катрина Адамс, която бе сред един от най-острите му критици заради трите наказания, които наложи на носителката на 23 титли от Големия шлем, пише Daily Mail.

Португалският съдия наказа Серина с: предупреждение заради съвети от треньора ѝ Патрик Муратоглу; точка за противничката ѝ заради строшена ракета; гейм за съперничката ѝ заради излятата словесна ярост от американката. След мача 36-годишната тенисистка го обвини в сексизъм, защото мъжете не били наказвани, когато трошат ракети и обиждат съдиите, а жените били. Женската тенис асоциация разпространи позиция, в която застана на страната на американката.

По-късно обаче излезе и статистиката, която показа, че обвиненията в сексизъм не са основателни: наказанията към мъжете, които изпускат нервите си по този начин на корта са много повече, отколкото към жените.

Катрина Адамс

В четвъртък Карлос Рамос излезе на корта, за да ръководи мач за първи път след драматичния сблъсък със Серина Уилямс. По време на двубоя в Хърватия той бе сниман да говори с Катрина Адамс, а свидетели на разговора разказаха, че са я чули да казва "Съжалявам" заради реакцията си по повод обвиненията към него на Серина Уилямс в сексизъм, пише вестникът.

Разговорът, проведен преди полуфинала на Davis Cup, съвпадна с получаването на данните за наложените наказания за последните 20 години на турнирите от Големия шлем. Те категорично опровергаха твърденията за несправедливо третиране на жените спрямо мъжете от съдиите.

Карлос Рамос ръководеше мача, в който Марин Чилич победи Франсис Тиафо 6-1 6-3 7-6 (7-5). Проблеми при ръководенето му нямаше.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11480

3

Plagiat

16.09 2018 в 00:54

Дааааа...... Нивото на коментаторите на OFFNews доста се е вдигнало.... Ехххх.... къде си Балкански...??...????

13507

2

Виждате ли 45 години комунизъм, до какво докараха американците?

11925

1

FeldMarschal

15.09 2018 в 11:01

Толкова типично за черна американка! Когато не е на нейното веднага бърка в ръкава и вади козове, ако не си расист си ксенофоб, фашист, нацист или пък сексист.
Маймунуте само това могат - да пищят, да чупят клони и да мятат изпражнения
 
X

Да помогнем на украинските деца!