От ATP поздравиха рожденика Федерер със специално видео

OFFNews 08 август 2019 в 15:31 1797 0

Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР) не пропусна да поздрави живата легенда в този спорт Роджър Федерер, който празнува своя 38-ми рожден на днешния 8-ми август.

Въпреки сериозната за професионалния спорт възраст, Маестрото продължава да играе на извънземно ниво и го доказа преди няколко седмици на турнира от Големия шлем "Уимбълдън", въпреки че в епичния исторически финал отстъпи на Новак Джокович.

От АТР отбелязаха празника на Федерер, публикувайки забавно видео в официалния профил на асоциацията във Фейсбук.

Маестрото е шесткратен шампион от Australian Open, осемкратен на "Уимбълдън", петкратен на US Open, а през 2009 година успя да спечели и "Ролан Гарос".

Федерер има и златен олимпийски медал на двойки от Пекин 2008 и сребърен на сингъл в Лондон 2012, а през 2014 година спечели "Купа Дейвис" с Швейцария. 

Общо в кариерата си швейцарската легенда има завидните 102 титли, включително три през тази година - в Дубай, Маями и Хале.

Освен на корта, Федерер е шампион и в личния си живот, като се наслаждава на щастлив брак със съпругата си Мирослав Вавринец и на четирите си деца.

В момента Mаестрото се подготвя за Мастърс турнира в Синсинати, след като взе решение на пропусне надпреварата в Монреал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови