Отмениха ключов турнир преди Ю Ес Оупън

OFFNews 12 април 2020 в 12:00 2950 0

Турнирът по тенис за жени в канадския град Монреал, една от ключовите подготвителни надпревари преди последния за годината турнир от Големия шлем Ю Ес Оупън, бе отложен и ще се проведе през 2021 година, съобщиха организаторите.

Съревнованието, насрочено за 7-16 август, бе под въпрос, след като провинция Квебек поиска всички спортни и културни събития да бъдат отменени до 31 август в опит да бъде овладяно разпространението на коронавируса.

"В резултат на мерките, наложени от правителството на Квебек, забраняващи провеждането на спортни събития до 31 август, Роджърс Къп в Монреал се отлага за 2021. WTA повтаря, че здравето и безопасността винаги ще бъдат наш основен приоритет.

Разбираме, че решението бе тежко, и очакваме с нетърпение да проведем турнира догодина", споделиха в свое изявление от Женската тенис асоциация, цитирани от БГНЕС.

Турнирният директор Юджийн Лапиер каза, че решението е било взето заради мерките за ограничаване на пандемията.
"В началото на кризата с COVID-19 се надявахме, че ситуацията ще бъде решена навреме, за да проведем нашия турнир по предварителен план в календара.

Решението за отлагане на надпреварата не беше взето с лека ръка, но разбираме, че то беше наложително. Ще работим неистово през следващите месеци, за да гарантираме, че догодина турнирът ще се превърне в празник за спорта", заяви той.

Турнирът в Канада при жените е последната жертва в света на тениса от пандемията. Ролан Гарос бе отложен за септември-октомври, Уимбълдън бе отменен за първи път от Втората световна война насам, а ATP и WTA туровете бяха преустановени най-рано до 13 юли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови