Отмениха турнира в Индиън Уелс

OFFNews 09 март 2020 в 09:21 1749 0

Снимка Facebook: BNP Paribas Open

Тенис турнирът от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс няма да се проведе като мярка срещу набиращия все по-голяма скорост коронавирус, съобщиха организаторите на надпреварата.

Решението идва, след като в Ривърсайд Каунти бе открит първи случай на болестта и в целия окръг е обявено извънредно положение.

"Много сме разочаровани, че турнирът няма да се проведе, но здравето и безопасността на местната общност, фенове, играчи, доброволци, спонсори, служители, продавачи и всички, които участват в събитието, е от първостепенно значение. Готови сме да проведем турнира на друга дата и ще проучим възможностите", каза директорът на турнира Томи Хаас.

В турнира трябваше да участва и първата ракета на България Григор Димитров, но изглежда и той ще се наложи да почива и да наблегне на тренировките, докато стане ясно дали ще се намери вариант за провеждането на надпреварата.

"Събиране на хора от такъв мащаб е прекалено голям риск за общественото здраве в района Ривърсайд Каунти. Да се проведе турнирът не е в интереса на феновете, играчите и хората от близките райони.

Трябва да сме единни в битката си да защитим обществото от коронавируса", каза професорът по медицина и биомедицинско инженерство от Южнокалифорникийския университет Дейвид Ейгъс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови