Отмяната на Уимбълдън изглежда неизбежна

OFFNews 31 март 2020 в 14:26 1471 0

Отмяната на третия за годината турнир от Големия шлем "Уимбълдън" изглежда неизбежна, пише ВВС.

Официално решение все още няма, като се очаква то да бъде обявено едва утре. Събитията от последните дни и серията срещи на представители на организаторите от All England Club, английската тенис федерация и представители на АТР и WTA говорят, че се работи в тази посока.

Това ще бъде първата отмяна на турнира от Втората световна война насам. По програма турнирът на трева в английската столица трябва да започне на 29 юни.

Организаторите на "Ролан Гарос" в Париж вече го преместиха за септември, което предизвика недоволство в тенис средите, тъй като това ще се отрази на другите турнири, които са по график в този период.

"Отмяната е неизбежна, колкото и трудно да изглежда такова решение. Отлагане не е опция, тъй като с напредването на годината дневната слънчева светлина ще намалява, което ще постави графика на срещите на изпитание", коментира седемкратният носител на титли от Големия шлем на двойки Джейми Мъри.

"Вкъщи съм, опитвам се да балансирам между спазването на всички мерки и поддържането на физическа активност", добави шотландецът.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови