Първата ни ракета отпадна на старта в Мелбърн

OFFNews 08 януари 2019 в 09:54 1700 0

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова загуби на старта на квалификациите на Откритото първенство на Австралия. №134 в световната ранглиста Варвара Лепченко (САЩ) се справи с Томова след 4:6, 6:2, 7:6 (6).

Мачът продължи два часа и половина и ще остане в историята като първата среща на Аустрелиън Оупън при жените при новите правила. Според тях тайбрек се играе до достигането на 10 точки, а не както беше до момента - до седем. Ключови за загубата на Томова се оказаха направените 42 непредизвикани грешки.

Поражението е особено горчиво за Томова, след като в третия сет можеше да затвори мача при 5:4 на свой сервис, пише tennis.bg. В първия сет Томова сътвори отличен обрат. Тя влезе трудно в мача и изостана с 0:3. Впоследствие изравни за 3:3, а до края на тази част загуби само пет точки за 6:4.

След почивката Лепченко проби за 3:1, а в края още веднъж взе подаването на българката макар че почти всички геймове стигнаха до равенство и играта бе равностойна - 6:2.

В третата част Томова поведе с 2:0, но Лепченко бързо се върна в мача с пробив за 3:3. Томова можеше да приключи мача, след като постигна пробив на нула за 5:4. Тя обаче се провали в този си опит - 5:5.

Стигна се до тайбрек и в него Лепченко се наложи с 10:6 точки. Това е трето участие на първата ракета на България на Australian Open.

През 2017 година тя отстъпи в трети кръг на квалификациите, а през миналия сезон влезе в основната схема като "щастлива губеща". Тя взе само два гейма в първи кръг на Никол Гибс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови