Пиронкова не мисли за завръщане в тениса

OFFNews
23 ноември 2019 в 13:57 | 3609 |1

Бившата ни първа ракета Цветана Пиронкова все още не е решила категорично дали спира с тениса.

Преди година и половина тя стана майка за първи път и в момента е посветена на грижите за сина си Александър и развиването на собствената марка спортно облекло.

"Не знам дали ще играя отново на високо ниво. Не съм в добра физическа форма. Не ми остава време за тренировки. Играя само за удоволствие. Все още не съм решила дали да кажа "Стоп", споделя Пиронкова пред "България Днес".

Тя разкрива и трудностите, с които се сблъсква в началото на кариерата като всеки начинаещ тенисист.

"Спях по гарите, нощувала съм и в девически училища, където е почти безплатно. Нямахме пари за самолети и затова пътувахме с гола, а играех само на турнири в радиус от 800 км от България", споделя Пиронкова, за която всичко се променя през 2005 година, когато прави големия си пробив в Истанбул.

Тя преминава през квалификациите и стига до полуфинал срещу Винъс Уиляс, който губи набързо, като през цялото време изпитва огромно вълнение от сблъсъка с един от идолите си на корта.

"Не мигнах цяла нощ. Това се отрази и на играта ми", спомня си Цвети.

Препоръчани материали
gadeff

Рейтинг : 1574

23.11 2019 в 21:15 1
+ 0
- 0
Да ни е жива и здрава Цвети, ще помоля обаче списувателите да ми разтълкуват изречението "Нямахме пари за самолети и затова пътувахме с гола, а играех само на турнири..."
С кой гол е пътувала, аджеба...