Победата на Григор над Федерер е в Топ 3 на сензациите в тениса за този сезон

OFFNews 06 декември 2019 в 17:26 1841 0

Сензационният успех на най-добрия ни тенисист Григор Димитров срещу Роджър Федерер на 1/4-финалите в турнира от Големия шлем US Open е сред най-големите изненади в турнирите през 2019 година. Това гласи класация на ATP, която е наредила победата на българина над Маестрото на трето място.

"Григор започна участието си в Ню Йорк затънал в една от най-черните серии в кариерата си, губейки седем от последните си осем срещи преди старта на последния турнир от Големия шлем за сезона.

Но заемащият 78-о място в ранглистата тенисист започна да налучква верния ритъм във “Флашинг Медоус” и прекъсна серията си от 7 поредни загуби от Роджър Федерер, правейки обрат от 1:2 сета, за да шокира петкратния шампион с 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2 и да намери място на полуфиналите", отбелязва сайтът на ATP.

За най-голямата изненада пък е посочен мачът между Циципас и Федерер от четвъртия кръг на Australian Open, в който гръцкият тенисист елиминира Маестрото.

На второ място от ATP класират победата на аржентинеца Гуидо Пея срещу канадеца Милош Раонич в четвъртия кръг на "Уимбълдън".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови