Приятелката на Григор излезе от нелегалност

Двамата празнуват заедно титлата му от Лондон и третото място в света

OFFNEWS 20 ноември 2017 в 17:33 4984 0

Приятелката на Григор Димитров Никол Шерцингер излезе от нелегалност след спечелването на титлата от финалния турнир на АТР в Лондон. Американската певица и 26-годишният българин отпразнуваха заедно спечеления трофей и публикуваха обща снимка. Отсъствието на Никол от ложите в О2 Арена провокира слухове, че двамата не са заедно, които бяха опровергани категорично първо в речта на Григор след победата, а след това и от самата Никол в ефира на Х Фактор, където е ментор.

Цяла седмица фоторепортерите очакваха Никол Шерцингер да се появи в “О2 Арена” в Лондон, за да гледа на живо своя любим Григор Димитров във Финалния турнир на АТР. Американската певица също е в английската столица заради ролята си на ментор в X Factor, но така и зае място в ложата на първата ни ракета.

Нейното отсъствие провокира нова порция слухове за проблеми във връзката на звездната двойка, но Григор запуши устата на всички с речта си след финала срещу белгиеца Давид Гофен. 26-годишният хасковлия благодари на родителите си и своя отбор, като се обърна персонално към своята приятелка.

“Благодарности към моя отбор, към семейството ми, майка ми, баща ми и към един човек, който не беше тук - Никол. Тя изигра много важна роля за всичко, което се случва”, заяви Димитров, който вече и официално се изкачи до рекордната в кариерата му позиция номер 3 в световната ранглиста. Григор добави 1500 точки към актива си след петте победи и титлата от финалния турнир на АТР в Лондон, след като на финала надви Давид Гофен от Белгия в три сета.

Григор завършва година с 5150 точки, като скокът му е от три позиции. Досегашният номер 3 Александър Зверев слиза на четвъртата позиция. Гофен също се придвижва нагоре и от осми вече е седми. На върха остава Рафаел Надал с 10 645 точки, а втори е Роджър Федерер с 9605.

"Имал съм добри резултати и преди, но ми липсваше постоянство. Това е невероятно постижение за мен, но сега искам много повече. Само преди година, когато бях слязъл до 40-ата позиция в ранглистата си задавах въпроса какво е нужно, за да пратя три пъти поред топката в корта. С правилната настройка, хора и подкрепа обаче всичко е възможно. Този труден период ми беше необходим, сега оценявам тези 6-7 месеца непрестанни трудности, защото повиших нивото си.

Във финала бях уморен, знаех, че Давид ще пробва нещо ново, за да не ми позволи да играя своя тенис. Към края на мача започнах да нервнича, но това е нормално. Справих се с това препятствие и се радвам, че спечелих. Сега малко ще си почина и продължвам подготовката за новия сезон", коментира Григор пред сайта на АТР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови