Приказката на Кори Гоф завърши с поражение от Симона Халеп (видео)

OFFNews 08 юли 2019 в 19:31 2217 0

Младата сензация Кори "Коко" Гоф приключи с участието си в турнира от Големия шлем "Уимбълдън". Американката отпадна на 1/8-финалите, след като бе победена от бившата номер 1 в света Симона Халеп с 6:3, 6:3.

15-годишната девойка, която е най-младата тенисистка в историята, класирала се за основната схема в надпреварата не успя да се противопостави на опитната си противничка.

Халеп проби съперничката си общо пет пъти и стигна до чист успех след час и 15 минути игра. По този начин румънката достигна 1/4-финалите на Уимбълдън за четвърти път в кариерата си, а в следващия си мач ще срещне китайката Шуай Джан.

Гоф пък трябва да напусне Лондон с високо вдигната глава, след като записа последователни победи над Винъс Уилямс, Магдалена Рибарикова и Полона Херцог.

В друга среща, която се игра днес, Серина Уилямс се класира за 1/4-финалите, след като помете испанката Карла Суарес Наваро с 6:2, 6:2 за малко повече от час.

37-годишната американка доминираше от самото начало, като реализира ранни пробиви и в двата сета по пътя си към успеха. Тя пласира 21 печеливши удара срещу едва 9 на съперничката си.

Уилямс, която ще играе за 14-и път на 1/4-финалите на "Уимбълдън", ще се изправи срещу сънародничката си Алисън Риск.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови