Проблеми в Рая: Напрежение между Федерер и Джокович заради отстранен шеф на АТР

OFFNews 12 март 2019 в 09:41 3625 0

Снимка Instagram: Roger Federer

Скандал между най-добрите в мъжкия тенис е на път да се разпали. Причина за това е решението на Съвета на играчите, чийто президент е световният номер 1 Новак Джокович, да не продължи договора на изпълнителния директор на ATP Крис Кермод.

Решението е взето миналия четвъртък. Швейцарската легенда Роджър Федерер призна в интервю за "Блик", че се е опитал да разговаря с Ноле, но сърбинът е отказал, защото е бил "много зает".

"Преди гласуването на играчите опитах да говоря с Новак, но той не намери време за мен. Малко ми беше трудно да го разбера. Струваше ми се най-нормалното нещо да поговорим. Всичко около тура е чудесно. Но, имаме политически проблем, защото между нас, тенисистите, има разногласия за ръководството. Това не е добре и се тревожа. Затова е добре да говорим по темата.

Ден преди вота Рафаел Надал дойде при мен и пихме кафе, изкарахме доста време заедно и обсъдихме случващото се. И двамата имаме сходно мнение - Крис се справя добре с работата. Искаме обаче да знаем какво следва, когато него вече няма да го има. Искаме да чуем какъв е планът, но не съм сигурен, че има такъв", каза Федерер.

На този етап Джокович отказва коментар по темата. Отдавна обаче беше се говореше, че сърбинът е срещу Крис Кермод и желае смяната му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови