Радослав Лукаев: Григор и Валверду трябваше да се разделят отдавна

OFFNews 11 май 2019 в 12:15 5009 0

Бившият национал на България за Купа „Дейвис" Радослав Лукаев изрази мнение, че раздялата между Григор Димитров и Дани Валверду е закъсняла.

„Това трябваше да стане много отдавна. Години наред се виждаше, че Григор не променя стила си на игра спрямо настилката. Той играеше бекхенд слайс на червено, а това дава голямо предимство за противника. Поведението му ставаше все по-пасивно. За мен, Валверду бе в ролята на момче за всичко, а не толкова на треньор. Всички, които сме в тениса, знаем как са се запознали и как той го е избрал за негов наставник...", споделя Лукаев пред „Меридиан мач".

Според него, Димитров има нужда от сериозен човек до себе си, който да промени някои аспекти в играта му.

„Това ще се отрази и на психиката му. Там също има проблем, защото се вижда спад в играта във важните моменти, където му липсва самочувствие", категоричен е бившият национал.

Относно слуховете за разговори на Димитров с Борис Бекер, Лукаев е скептичен.

„За мен германецът е по-скоро име от миналото, отколкото да бъде треньор на когото и да било. Надявам се добре да обмислят в щаба на Григор от какво се нуждае, защото си личи че нещата се изпускат, а времето лети. Пожелавам му успех и дано да намери правилния човек, който да го мотивира", продължава Лукаев, който има няколко участия в турнирите от Големия шлем.

Треньорът също така се надява Григор да промени отношението си към българския тенис.

„Той не дава добър пример на останалите като стои далеч от родината си. Едва ли ще имаме някога тенисист като него, затова по-малките трябва да черпят от това, което той е постигнал", казва Лукаев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови