Рафа Надал: Важно е да подбираш повече, когато остаряваш

OFFNews 12 септември 2019 в 12:34 2080 0

Испанската суперзвезда в мъжкия тенис Рафаел Надал сподели, че не се чувства възрастен, въпреки че на няколко пъти да отбеляза точно това по време на турнира от Големия шлем US Open.

Все пак Матадора призна, че е имал своите съмнения относно това дали ще успее да удължи кариерата на топ ниво толкова дълго време.

"Чувствам се така, както съм. На 33 години. Винаги съм смятал, че не знам кога ще дойде последната ми победа. Но смятам, че преминавам през солидна фаза в кариерата си.

Просто съм наясно, че годините минават и остарявам, не мога да загубя връзка с реалността. Трябва да се грижиш за себе си, да вземаш по-мъдри решения.

Ако си можел да играеш повече мачове, докато си бил млад, е важно да подбираш повече, когато остаряваш. Трябва да пресмяташ и да мислиш много кое ще бъде от най-голяма полза да удължиш кариерата си.

Мотивацията ми никога не е била да докажа противното на хора, които казват нещо за мен, или да демонстрирам, че мога да правя неща, които другите не успяват.

Оставам далеч от всичко това не само в тениса, но също така в ежедневието си. Амбицията и мотивацията трябва да извират отвътре, а не от външни сили.

Обграждам се с позитивна енергия и правя най-доброто, което възможностите ми позволяват. Ето ме тук. Това е нещо, което правя ден за ден и съм удовлетворен от този подход.

Ако тялото ми позволява да тренирам на високо ниво всеки ден, ще продължавам да играя, тъй като все още имам страстта към тениса. Обичам да си поставям цели и да влизам в състезание", каза Надал.

Чичото на Матадора - Тони пък е на мнение, че неговият роднина ще подобри рекорда на Роджър Федерер по брой спечелени трофеи в турнирите от "Големия шлем".

Рафа завоюва своя 19-и трофей в кариерата си от това ниво турнири на US Open и се доближи само на титла от това да изравни постижението на Маестрото, който има 20 отличия от "Шлема".

"Той се определя като стар? Разбира се, че това е шега. Той има достатъчно сили и желание да подобри рекорда на Федерер по брой трофеи от "Големия шлем" и мисля, че ще успее да го стори. Да, това със сигурност няма да бъде лесно постижение, но изобщо не бих казал, че Надал е възрастен", споделя Тони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови