Раонич се прости с мечтата си за първа титла от Големия шлем след загуба от Лука Пуй

OFFNews 23 януари 2019 в 11:50 1450 0

Французинът Лука Пуй се класира на полуфинал в турнир от Големия шлем за първи път в кариерата си. Без победа в Мелбърн до тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия той елиминира Милош Раонич от Канада с резултат 7:6, 6:3, 6:7, 6:4. 

Поставеният под номер 28 в схемата на турнира френски тенисист направи 62 униъра и само 24 непредизвикани грешки. До този момент той бе изгубил и трите си срещи с Раонич без да спечели сет.

Началото на двубоя бе перфектно за канадецът, който осъществи пробив за 2:0 и доведе нещата до 5:2. Пуй отказа да се предаде и в деветия гейм на свой ред върна пробива, а след това измъкна и тайбрека с резултат 7:4 точки.

Окрилен от обрата французинът не остави шансове на съперника си и с един пробив взе и втория сет с 6:3.

Изправен до стената Раонич стигна до тайбрек във третия сет където на три пъти взе подаването на опонента си, давайки му само 2 точки.

Битката продължи в четвърти сет като в него и двамата взимаха сервис геймовете си. Така се стигна до 5:4 за Лука Пуй, който вече бе в ролята на посрещащ. Все пак стигна до два мачбола, които пропиля. Третият опит обаче беше успешен, с което си подпечата участието в полуфиналната фаза на турнира. Неговият съперник ще се определи от двойката Новак Джокович - Кей Нишикори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови