Разиграване на Григор попадна в Топ 10 на най-добрите точки за десетилетието (видео)

OFFNews 26 декември 2019 в 14:21 3312 0

Класата на най-добрия ни тенисист Григор Димитров за пореден път бе оценена, след като разиграване на българина попадна в престижна класация на АТР за най-вълнуващи точки на десетилетието.

От асоциацията поставиха на първо място за 2014 година разиграването от мача между Гришо и Анди Мъри в полуфиналите на турнира в Акапулко.

Тогава Димитров се наложи след вдъхновяващ обрат и стигна до финала, където впоследствие спечели втората титла в кариерата си, надделявайки над Кевин Андерсън.

В класацията на АТР попаднаха още знаменити точки за Фернандо Вердаско, Роджър Федерер, Новак Джокович, Вашек Поспишил и др.

Освен това Григор попадна и в елитен списък на играчите с най-голям престой в Топ 10 на световния тенис през последното десетилетие.

Гришо заема 18-то място в интересна класация и за последните 10 години има престой от 567 дни в първата десетка на световния тенис елит.

Това на практика означава, че е бил на най-високото си ниво през 15,53% от времето през изминаващата декада. Единственият тенисист, който не е излизал от първата десетка за последното десетилетие е Рафаел Надал с внушителните 3652 дни и 100% на най-високо ниво (в топ 10) за периода от 2010 до 2020 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови