Роджър Федерер: Тренировките ми дадоха резултат

OFFNews 20 януари 2020 в 12:04 1603 0

Снимка Instagram: Roger Federer

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер не скри задоволството си след победата над Стийв Джонсън с 6:3, 6:2, 6:2 в първия кръг на турнира от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия.

За Маестрото това бе първи официален двубой от ноември насам. Във вторият кръг Федерер ще играе с победителя от срещата Куентин Халис – Филип Крайнович.

"Много съм щастлив. Тренирах много здраво по време на паузата, точно както го правя всяка година. Най-добрата новина за мен беше, че нямах никакви спънки по време на подготовката. Тренирах добре, чувствах се добре и се радвам, че днес това се видя и на корта", каза Федерер.

В днешната среща Маестрото отбеляза 10 аса, като направи само 1 двойна грешка. Уинърите на швейцарецът бяха 30, докато тези на Джонсън - 14.

Роджър дебютира в основна схема в турнира през вече далечната 2000 година, когато успя да победи Майкъл Ченг, който беше в ложата на Джонсън днес.

"Спомням си, че дойдох тук още през 1998, когато играх при юношите. Тогава достигнах до полуфиналите, а на следващата година трябваше да играя квалификации.

След това през 2000 г. победих Майкъл Ченг, който днес е треньор на съперника ми. Беше невероятен опит – да играя на голям корт срещу този съперник", спомня си Маестрото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови