Роджър Федерер оцеля в дивото с Беър Грилс (видео)

OFFNews 10 юли 2018 в 11:52 3604 0

В началото на миналата година швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер засне епизод на "Running Wild With Bear Grylls" в Алпите, а кадрите бяха излъчени чак сега.

"Наистина се надявам, че тенис уменията ми ще помогнат в някаква степен – може би с баланса и преминаването през сняг и лед. Аз съм един нормален човек, който прави нормални неща извън тениса", споделя Маестрото в предаването.

Иначе Федерер продължава победния си път на турнира от Големия шлем "Уимбълдън". Осемкратният шампион се справи с французина Адриан Манарино с 6:0, 7:5, 6:4 и се класира за 1/4-финалите.

Швецарецът не само записа 11-а поредна победа на кортовете на "Ол Ингланд Клъб", но в тези мачове няма загубен сет. Днес той спечели 32-и пореден сет на "Уимбълдън". На 1/4-финалите той ще се изправи срещу Кевин Андерсън.

Рафаел Надал пък също се класира за тази фаза на турнира без загубен сет, като поредната му жертва в турнира бе Иржи Весели. Матадора неутрализира двуметровия тенисист, като дори имаше по-добри показатели на сервис от него и спечели с 6:3 6:3 6:4 за по-малко от два часа.

Единствените по-сериозни трудности за световния №1 дойдоха в третата част, когато чехът поведе с пробив за 3:2, но бързо се стигна до равенство, а след това и до обрат.

В следващия етап от надпреварата испанецът ще се изправи срещу победителя от срещата Хуан Мартин дел Потро – Жил Симон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови