Румъния ликува! Симона Халеп е кралицата на "Ролан Гарос"

OFFNews 09 юни 2018 в 18:48 7560 0

Северната ни съседка Румъния изпадна в транс след победата на световната номер 1 Симона Халеп във финала на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" в Париж.

Халеп показа огромен характер и обърна мача срещу американката американката Слоун Стивънс с 3:6, 6:4, 6:1 и грабна първи трофей от Големия шлем.

Шампионката от Откритото първенство на САЩ Стивънс започна много уверено двубоя и контролираше разиграванията от дъното на корта, а Халеп нямаше отговор за мощната ѝ игра. Американката реализира един пробив в средата на сета и след това взимаше подаванията си, за да стигне до 6:3.

В началото на втората част изглеждаше сякаш няма промяна и Стивънс дръпна с пробив и 2:0, но тогава румънката намери играта си и стана по-агресивна. Тя спечели шест от следващите осем гейма, за да вкара мача в решаващ сет, а в него бе безпощадна и даде само един гейм на съперничката си, за да затвори мача след малко над два часа игра.

По този начин Халеп стигна до първата си титла от Големия шлем, след като имаше три загубени финала до този момент. По пътя към победата тя победи още две шампионки от Големия шлем – Гарбине Мугуруса и Анжелик Кербер. Стивънс от своя страна загуби втория си финал след победата на Ю Ес Оупън миналото лято. Американката също така ще се изкачи до четвърто място в световната ранглиста от понеделник.

"Това е нещото, за което съм мечтала от самото начало на своята тенис кариера и се радвам, че се случи именно в Париж - моят любим град", каза развълнуваната Халеп.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews