Сабаленка спечели Откритото на Австралия

OFFNews 28 януари 2023 в 13:37 3916 0

Тенис

Снимка Getty Images

Сабаленка постигна обрат

Арина Сабаленка (Беларус) спечели титлата при жените от Откритото първенство на Австралия по тенис. Сабаленка победи на финала Елена Рибакина (Казахстан) след обрат с 4:6, 6:3, 6:4. Двубоят на „Род Лейвър Арина“ продължи два часа и 29 минути и предложи страхотно зрелище за публиката.

Това е първи трофей от Големия шлем за родената в Минск 24-годишна тенисистка, спечелен при първия й финал на подобно ниво. Сабаленка остава непобедена през 2023-а и удължи перфектната си серия на 11-0, като на финала в Мелбърн загуби едва първи сет от началото на годината. Тя пласира 17 аса и 51 печеливши удара срещу Рибакина.

Шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина не успя да добави втора титла при втория си финал в Шлема. Представителката на Казахстан спечели първия сет с 6:4 след като осъществи пробив в третия гейм и поведе с 2:1. Арина Сабаленка върна пробива и изравни за 4:4, но веднага допусна нов пробив след двойна грешка и впоследствие загуби сета.

Петата поставена при жените поведе с 3:1 след пробив в четвъртия гейм от втората част, взе аванс от три гейма и затвори сета при 6:3, за да изравни резултата.

Третият сет бе решен с един пробив, който Сабаленка направи за преднина от 4:3. При четвъртия си мачбол тя стигна до победното 6:4 срещу 23-годишната Рибакина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови