Серина Уилямс глобена за увреждане на тревата на Уимбълдън

OFFNews 09 юли 2019 в 12:12 5094 1

Седемкратната шампионка Серина Уилямс бе глобена с 10 хиляди лири за щети на един от кортовете на Уимбълдън, съобщава AP.

Американката е увредила тревата на тренировъчно игрище. По-късно днес, от 15 часа наше време, Уилямс ще играе на четвъртфинал в Лондон срещу сънародничката си Алисън Риск.

Също така с 3 хиляди за неспортсменско поведение бе санкциониран и Фабио Фонини. Италианецът се възмути от организаторите и корта, на който игра, и пожела на роден език да падне бомба на Уимбълдън.

Австралиецът Ник Кириос пък бе глобен с общо 8000 лири за неспортсменски прояви по време на мачовете от първия и втория кръг.

Григор Димитров също е бил глобен за неявяване на пресконференция след загубата си в първия кръг от Корентен Муте, но не се уточнява размерът на санкцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

1

Petia Nikolova

14.07 2019 в 14:23

На следващото издание на турнира всички да са задължени да стъпват по тревата по бели цвички, за да не я увредят. А най-добре ще е изобщо да не стъпват по нея. И така не ми стана ясно какво значи увредена трева от тенисист? Като че още на 3-я ден около основната линия такава вече липсва.