Серина Уилямс изхвърли световната номер 1 от Мелбърн

OFFNews 21 януари 2019 в 12:28 2119 1

Бившата номер 1 в света Серина Уилямс изхвърли актуалната първа ракета на планетата Симона Халеп в 1/8-финалите на Откритото първенство на Австралия. Американката победи с 6:1, 4:6, 6:4 за 106 минути игра.

Двубоят започна с пробив за Халеп, но след това Серина "включи турбото" и срази съперничката си в първия сет, който продължи само 20 минути. В следващия сет Уилямс първа стигна до брейк, но след това започна да греши и Халеп се върна в мача. В решаващия гейм при сетбол за румънката Серина допусна двойна грешка и така частта отиде на сметката на Халеп.

Ключовите събития в мача се случиха в средата на третия сет. При 3:2 Халеп пропусна три точки за пробив, което я разстрои и тя след това беше пробита. Така Уилямс постигна девета победа над Халеп, която има само една срещу нея.

Съперничка на Серина в 1/4-финалите ще бъде поставената под номер 7 и шампионка от Бризбън Каролина Плишкова (Чехия), която продължи безгрешната си серия от началото на 2019 година с успех 6:3, 6:1 срещу двукратната носителка на титли от Големия шлем Гарбинье Мугуруса (Испания).

Това бе деветата поредна победа на Плишкова и нейна осма от десет мача срещу испанката.
Тя записа 23 уинъра и пет аса и допусна само три непредизвикани грешки в мача на “Маргарет Корт Арена”, в който Мугуруса нямаше абсолютно никакви шансове.

До 1/4-финалите достигнаха също украинката Елина Свитолина и японката Наоми Осака. Двете ще се изправят помежду си в спор за място на полуфиналите, след като постигнаха трудни победи в три сета, съответно срещу Мадисън Кийс и Анастасия Севастова.

Свитолина се наложи с 6:2, 1:6, 6:1 над Кийс в мач, който премина през няколко големи обрата.
Осака пък победи Анастасия Севастова с 4:6, 6:3, 6:4.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови