Серина печели най-добре при жените, Осака я следва по петите

OFFnews 07 август 2019 в 10:36 1284 0

Серина Уилямс продължава да е най-добре платената спортистка в света според списание "Форбс". В класацията на изданието тенисистката заема първото място при жените за четвърти път с приходи в размер на 29,2 милиона долара. Веднага след нея пък е друга тенисистка - победителката от US Open и Australian Open Наоми Осака. Тя е спечелила 24,3 милиона долара.

Всъщност обаче Серина се намира едва на 63-ото място в общата класация при жените и при мъжете, като дели тази позиция с бейзболиста Мигел Кабрера. Нейните приходи са далеч по-малки от лидера Лионел Меси, който е изкарал 127 милиона долара през изминалата година. Осака пък дори не попада в топ 100.

Любопитното е, че само в женската класация в топ 15 попадат 12 тенисистки. На 13-ото място се намира бадминтонисктака П. В. Синдху с 5,5 милиона долара, а на 15-ото място е голфърката Ария Джутанугарн.

"Форбс" съставя класацията си на базата на наградни фондове, заплати, бонуси и други финансови приходи между 1-и юни 2018-а и 1-и юли тази година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови