Серина срещу Осака за първи път след финала на US Open

OFFNews 09 август 2019 в 12:19 1787 0

Наоми Осака и Серина Уилямс ще се срещнат за първи път след финала на US Open от миналата година, спечелен от Осака, след като и двете преодоляха съперничките си от третия кръг на турнира по тенис в Торонто, Канада.

Световната №2 Осака записа победа над квалификантката от Полша Ига Святек със 7:6 (4), 6:4 за 1 час и 51 минути. Уилямс пък отстрани друга квалификантка – Екатерина Александрова от Русия след 7:5, 6:4.

На финала в Ню Йорк преди година поведението на носителката на 23 титли от Големия шлем излезе извън контрол, когато главния съдия на мача Карлос Рамос я наказа с предупреждение за съвети от треньора ѝ Патрик Муратоглу, след което Уилямс се възпротиви, че не е получавала такива строши и ракетата си.

Португалският съдия наложи ново наказание - точка за противничката, а Серина го нарече "крадец" и "лъжец" и с поведението ѝ дойде и новото наказание - цял гейм за противничката ѝ Наоми Осака. Скандалите продължиха и след мача, а Серина беше осмяна в редица карикатури.

Напред в турнира продължава и защитаващата титлата си Симона Халеп. Шампионката от Уимбълдън отстрани опитната Светлана Кузнецова след 6:2, 6:1. Третата в света Каролина Плишкова също преодоля своето препятствие. Чехкинята се справи с Анет Контавейт от Естония с 6:3, 7:5.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!