Серина загуби сет, но се промъкна напред в Ню Йорк

OFFnews 29 август 2019 в 10:23 1196 0

Лошото време обърка програмата и при жените на US Open. Тази нощ се изиграха едва пет мача в женската схема на турнира. В тях не се получиха особени изненади и фаворитките продължават напред.

Шесткратната шампионка на "Флашинг Медоус" Серина Уилямс загуби първи сет в тазгодишното издание на турнира, но това не я смути и американката постигна обрат срещу сънародничката си Катрин Макнали - 5:7, 6:3, 6:1.

По-голямата й сестра Винъс Уилямс обаче приключи участието си в надпреварата. Тя допусна загуба с 4:6, 4:6 от поставената под №5 в схемата украинка Елина Свитолина.

Каролина Плишкова нямаше особени проблеми в своя мач срещу грузинката Мариам Болквадзе и я победи за малко повече от час игра с 6:1, 6:4.

Напред продължава и №2 в схемата на турнира Ашли Барти. Австралийката спечели с 6:2, 7:6(2) срещу представителката на домакините Лорън Дейвис.

Междувременно друга американка Медисън Кийс пък се класира за третия кръг. №10 в схемата на турнира победи сравнително лесно китайката Лин Жу с 6:4, 6:1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews