Сезонът на клей в тениса беше отменен

OFFNews 19 март 2020 в 08:08 1984 0

Сезонът на клей в тениса беше официално отменен, обявиха от ATP. Причина за това е разпространението на COVID-19. Професионалният тенис ще бъде подновен най-рано на 8 юни 2020 година, когато стартират мачовете на тревна настилка.

Откритото първенство на Франция трябваше да се проведе между 24 май и 7 юни, като във вторник бяха обявени новите дати за евентуалното му изиграване - 20 септември-4 октомври, като това предизвика скандал.

По традиция сезонът на клей завършва с финала на "Ролан Гарос" в Париж.

През юни стартират подгряващите турнирите на трева за мъже и жени преди "Уимбълдън". В същия месец трябва да се проведат турнирите в Лондон, Щутгарт, Ийстбърн, Хале, Майорка и Хертогенбош. Веднага след тях трябва да започва Откритото първенство на Великобритания.

"Внимателно проучихме настоящата ситуация, взимайки предвид COVID-19. Всички турнири на ATP и WTA на клей през пролетта на тази година са отменени.

Това включва турнирите за мъже и жени в Мадрид и Рим, Мюнхен, Ещорил, Женела, Страсбург, Рабат и Лион", заявиха от ATP в сряда.

Световните ранглисти за мъже и жени ще бъдат замразени по време на периода, в който не се провеждат турнири.

Сезонът в тениса беше прекъснат заради разпространението на коронавируса. "Уимбълдън" 2020 трябва да се проведе между 29 юни и 12 юли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови