Шарапова отпадна от Откритото първенство на Австралия, намекна за оттегляне

OFFNews 21 януари 2020 в 11:26 2290 1

Бившата световна номер 1 в женския тенис Мария Шарапова отпадна от турнира от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия. Рускинята отстъпи с 3:6, 4:6 пред Дона Векич.

В първия сет срещата бе равностойна, като и двете взимаха подаванията си, докато не се стигна до четвъртия гейм, в който хърватката проби на 40. В петия гейм тя затвърди пробива, след което отново взе подаването на Шарапова - 5:1. Маша веднага направи рибрейк, но той не беше достатъчен и откриващата част отиде на сметката на Векич.

Във втория сет първа Векич загуби сервиса си, но рускинаята не съумя да задържи преднината си и да вкара мача в трети сет, загуби на два пъти подаването си и в крайна сметка си тръгна рано-рано от Австралия.

Шарапова е шампионка в турнира от 2008 година. Сега тя участва в основната схема с "уайлд кард". Маша пропусна голяма част от миналия сезон заради проблеми с рамото.

Рускинята говори след загубата от Дона Векич в първия кръг и видимо беше крайно разочарована от представянето си. Шарапова не даде гаранции, че ще се върне на кортовете в "Мелбърн Парк".

"Имах щастието да бъда тук благодарение на Крейг Тили (директор на турнира) и екипа му, които ми позволиха да бъда част от това събитие. Трудно ми е да кажа какво ще се случи след 12 месеца.

Колкото и трудно да ми беше, довърших мача, макар и не по начина, по който исках. Не знам дали ще играя повече в Австралия. Нямам кристална топка, която да ми каже дали мога, но аз бих искала", каза Шарапова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

1

Biser

21.01 2020 в 14:12

Допинг скандалът много й повлия. Не мисля, че оттук нататък може да постигне кой знае какво, може би наистина е време за оттегляне.