Шарапова се завърна с победа в тениса

OFFNews 26 април 2017 в 21:12 3661 2

Изключително топло беше посрещната руската тенисистка Мария Шарапова от публиката в Щутгарт, където направи триумфално завръщане на корта след 15-месечно отсъствие.

Маша беше наказана за употреба на мелдоний, а санкцията й изтече официално днес. В първия си мач тя излезе срещу италианката Роберта Винчи. Въпреки нервното начало и допуснатия ранен пробив, Шарапова не разочарова феновете си и измъкна първия сет със 7:5, а във втората беше по-убедителна - 6:3.

Двубоят продължи 104 минути, а това, което направи впечатление в играта на Мария беше качеството на сервиса й. Тя разпиля съперничката си с 11 аса, като постигна четири пробива.

Във втория кръг рускинята ще играе със своята сънародничка Екатерина Макарова, която отстрани полякинята Агниешка Радванска вчера.

Двубоят Шарапова - Винчи може да се определи като най-чаканото тенис събитие от началото на годината. За популярността на този мач говори и фактът, че залата в Щутгарт беше препълнена, а дори професионални тенисистки бяха насядали на пътеките и стълбите, за да не пропуснат събитието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови